SimsalabimForvandlingsdesign_Logo_2019.jpg

FRÅN PUPPA TILL FJÄRIL

"Att återanvända gamla möbler har blivit ett sätt att leva. Det handlar inte bara om att skapa ett personligt hem och låta inredning få ta tid eller att se möjligheter i saker som andra vill slänga. Jag värnar om miljön för att jag vet att vårt jordklot behöver det och för att jag vill lämna en bättre värld efter mig - något som ger en härlig känsla i hela kroppen.

Att du har hittat till den här sidan, ser jag som ett tecken på att du också gillar hållbar inredning! Att du förhoppningsvis är nyfiken på klimatsmarta tips till ditt hem & till ditt liv - och att du vill läsa mer om Simsalabims gröna tankar"  Ulrika Lundby, Simsalabim Förvandlingsdesign

Återanvända och skapa nytt 

Simsalabim strävar hela tiden efter att arbeta så miljövänligt som möjligt. Inköp sker främst lokalt, i hemkommunen eller grannkommunerna och det är oftast hos företag eller ideella verksamheter, som i sin tur bidrar genom att skänka en del av sitt ekonomiska överskott till människor som behöver bostad, utbildning etc. 

Möblerna målas med vattenbaserade färger, slipning sker oftast för hand och tapeter är ett vanligt inslag. Det mesta av färg, tapetlim och tapeter handlas hos Colorama i Höganäs. Här finns även möjlighet att ibland ta tillvara de tapeter och tapetprover som inte behövs längre, vilket är ännu ett sätt att återanvända!

Simsalabim från starten

Förvandlingsresan startade för många år sedan, efter mängder av loppisbesök kombinerat med några kurser i möbelrenovering. Tanken på att kunna återanvända gamla möbler för att skapa personlig och annorlunda inredning, det lade grunden till Simsalabims företagsstart våren 2010.
 

Sedan gick resan från ett "showroom" i källaren i hemmet i Höganäs, till en "Sommarbutik" under maj-augusti 2011 på Bruksgatan. Från "DesignStationen" som drevs i G:a Brandstationen i ungefär ett år, tillbaka till källarplan igen i september 2012. Ett kombinerat kontor och ett litet showroom med färdigförvandlat sortimentet och en hel del inspiration. Tapetrullar, band, beslag, knoppar, färg och björk - för att kunna förmedla en känsla av möjligheterna att skapa något personligt till just ditt hem.
Förvandlingsdesign - ett sätt att göra återanvändning både trendigt & roligt!

"Ur ett litet, litet ägg kläcktes det en gång en liten larv. Så förvandlades den lilla grå larven till en puppa och ur puppan kläcktes en vacker och färgsprakande fjäril"

Simsalabim - så hade den fått nytt liv och nya möjligheter! Precis som larven genomgår en slags förvandling, vill Simsalabim trolla med möbler och småsaker. Att skapa ny design genom annorlunda färgval, härliga mönster från en tapet eller ett retro-tyg om blir ny klädsel till en stol - det är det som Simsalabim kallar förvandlingsdesign.

Simsalabims verksamhet och mål idag

Simsalabim har idag större fokus på inspiration och kurser samt företagsuppdrag. Målet med verksamheten är att du som kund ska se det som naturligt och självklart att "handla grönt" och så lokalt som möjligt och att vi tillsammans skapar en grönare och skönare värld. En värld med mindre avfall, där vi tänker efter en gång till innan vi handlar nytt, att vi försöker se möjligheterna med det vi redan har.

Simsalabim Förvandlingsdesign_Lampa_Redesign
Simsalabim Förvandlingsdesign_Glaskupa_Murgröna
Simsalabim Förvandlingsdesign_Öppnare_Tapet
Simsalabim Förvandlingsdesign_Tändsticksaskar_Tapet

Jag blir glad om du också uppskattar personlig service och delar inställningen att allting inte behöver gå så snabbt, som vår värld i övrigt verkar göra ibland. Att inredningen till ditt hem och din arbetsplats får lov att vara något som växer fram. 


 

Hjärtligt välkommen till en grönare och skönare värld, full av miljövänlig möbelmagi -
á la förvandlingsdesign! 
hälsar Ulrika Lundby