SimsalabimForvandlingsdesign_Logo_2019.jpg

HÅLLBAR KONSULTATION FÖR DIG SOM TÄNKER PÅ MILJÖN

Hur brukar du göra när du ska möblera om eller förnya hemma? Googlar du efter något passande, tar fram en katalog eller åker direkt till möbelbutiken och handlar nytt?

Vi är övertygade om att du - precis som vi - skulle kunna tänka dig att i stället göra följande: söka på blocket eller en loppissajt, besöka en loppis, secondhandbutik eller auktion - eller förvandla det du redan har hemma!

Att måla om ett gammalt skåp är ett av många sätt att vara hållbar i hemmet!
Att måla om ett gammalt skåp är ett av många sätt att vara hållbar i hemmet!

Varför ska du prova Simsalabims hållbara konsultation?

För att bli - eller bli ännu mer - hållbar i hemmet, handlar det om att våga och vilja ändra på vanor - något som förstås inte är helt enkelt. Men, det är här som Simsalabim kommer in i bilden. Du kan få en första hjälp in i den miljövänliga världen och ta ett första steg mot ett hållbart hem. Det ger en otroligt bra känsla i hela kroppen - jag lovar!

Vill du veta hur det går det till?

Du har ett rum (eller flera) i ditt hem som är i behov av en uppfräschning eller förändring. Det kan handla om att ändra färg på en möbel eller två, flytta bort en möbel och lyfta in en annan eller att leta fram den där ärvda stolen, som länge stått undangömd i källaren. I ett e-postmeddelande (elller meddelande via Facebook) skickar du bilder och beskriver dina önskemål - vad du behöver hjälp med. Samtidigt berättar du ungefär vad du har för budget för din förvandling och anger eventuella mått som kan behövas.

Inventera vad du har hemma först, vad som skulle kunna förnyas (bild från unsplash.com)
Inventera vad du har hemma först, vad som skulle kunna förnyas (bild från unsplash.com)

Därefter är det dags för miljövänlig möbelmagi! Vi har en (max två) e-postkonversationer alternativt ett hembesök, innan jag lämnar ett skriftligt förslag. För att kunna lämna bästa förslag kan det exempelvis handla om att jag ber dig söka efter en viss möbel - eller ber om tillåtelse att leta upp den åt dig (via blocket/auktionsverk).

Därefter sätter vi ihop ett förslag med tydliga punkter att följa, med länkar till bild- och textbeskrivningar. Det kan handla om hur du går tillväga för att måla om en möbel, att flytta på tre andra saker i ett rum för att få in det nyförvandlade. Du får färg- och tapetförslag till din förvandling och i större förvandlingsuppdrag kan du få en s.k. handlingsplan på det som du behöver göra från början till start, exempelvis 

1. Rensa ut gammalt i ett rum (sälja/lämna på loppis/åka till Återvinningsstationen)
2. Leta "ny" begagnad möbel eller inredningsdetalj
3. Inköpslista för övrigt material (färg med exakt färgkod, penselval, tapet, täckpapp etc.)
4. Tillvägagångssätt för själva förvandlingen (tydlig beskrivning hur du exempelvis slipar, målar etc.)
5. Var/hur du sedan placerar/möblerar med dina nya inredningsdetaljer/möbler 

Vad krävs - vilka är förutsättningarna?

Att det handlar om återanvändning är a och o! Alla förslag som lämnas från Simsalabim Förvandlingsdesign andas hållbarhet och är så miljövänliga som möjligt. Därför föreslås till största del användande av inredningsdetaljer och möbler som redan finns i ditt hem - allt för att minska avfall. Ibland behövs naturligtvis en förändring, och då kan du som kund själv leta efter en specifik möbel (secondhand, loppis, auktion, blocket.se) eller få"sök-hjälp" från Simsalabim (enligt offert). Du behöver inte vara kreativ men däremot är det bra om du gillar att skapa med händerna!

Ett första steg till ett mer hållbart hem

Simsalabim Förvandlingsdesign älskar personliga möten och träffar allra helst våra kunder "på riktigt". Att tiden inte alltid räcker till och det faktum att alla faktiskt inte bor i Höganäs, har vi naturligtvis full föreståelse för. Detta är en av anledningarna till att vi även erbjuder nätbaserad förvandlingsdesign på Simsalabims gröna och hållbara sätt, som ett komplement till hembesök. Läs mer om hur det fungerar under rubriken "Hur går det till" ovan.

Hållbar & grön förvandlingserfarenhet

Vem är det som ger dig konsultationen? Vad har Ulrika Lundby för kunskap i bagaget?

- mer än 9 års förvandlingserfarenhet som företagare inom återanvändning 
- anlitad för miljövänliga inredningsuppdrag för företagsmiljöer & mässmontrar 
- genomgått kurser i möbelsnickeri
- deltagit i Sköna Hems inredningskurs (grundkurs): fördjupad kunskap om inredning, färglära, ljussättning, möblering och olika möbelstilar
- tilldelad Höganäs Kommuns Miljöstipendie 2015

Lönar det sig verkligen att återanvända?

Vårt raka svar på denna fråga är JA! Svaret innehåller ett ja ur många synvinklar, såsom att

  • du bidrar till en mer hållbar värld - genom att minska avfall och låta bli att köpa nytt
  • det kostar ofta mer att köpa en helt ny möbel, än att investera i material såsom färg och tapet
  • när du handlar secondhand eller på loppis, bidrar du ofta till mer än miljön! Det kan handla om verksamheter som skänker del av vinsten till välgörande ändamål eller ger arbetslösa meningsfull sysselsättning
  • sist men inte minst; du föregår med gott exemepl till din omvärld - till din familj och vänner!

Vad kostar en konsultation? 

Vid rådgivningens inledning debiteras ett startarvode om 500 kr, som betalas in via BG 617-5301 alternativt via Swish till 0704-533083. I samband med att förslaget skickas via e-post erhåller du en slutfaktura, baserad på omfattningen av rådgivningen, som vi avtalar innan förvandlingsförslaget skapas. 

  • Liten hållbar rådgivning, från 1500 kr 
  • Mellan hållbar rådgivning, från 3000 kr
  • Stor hållbar rådgivning, från 5000 kr

Första steget; skicka en intresseanmälan!

  • Det här behöver jag hjälp med!